Förvirrande lika omslag

Kan förvirrande lika omslag ha idétorka som förklaring? Center-Förlaget producerade många serietidningar i början av 60-talet och var en dominerande förläggare. Med många titlar kan kanske idéerna börja tryta när de olika tidningarna ska få sin design. Som till exempel Hopalong Cassidy nr 1, 1964 och Kapten Miki nr 1, 1966.

Beräknad läsningstid: 1 minut

Förvirrande lika omslag: Hopalong Cassidy nr 1, 1964 och Kapten Miki nr 1, 1966
Hopalong Cassidy nr 1, 1964 och Kapten Miki nr 1, 1966. ©Centerförlaget

Båda omslagen samma typsnitt i rubriken (jämför A och N). På båda omslagen är ett framrusande tåg i blickfånget. Dessutom har båda ett hopplock av illustrationer från innehållet som kompletterar kompositionen.

Troligen var det inte alltför stor tankemöda som låg bakom dessa förvirrande lika omslag.

Tillbaka till sidans topp


Läs mer hÄr

Blogg

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.