Blogg

Senaste inläggen i bloggen för Rogers Seriemagasin. Utöver blogginlägg finns webbsidor sorterade enligt navigationen ovan och Till höger.

Seriefigurer som frimärken

Seriefigurer på frimärken

Jag har vid tidigare skrivit om seriefigurer på frimärken. Och nyligen fick jag veta att Björn Harnbys sammanställning över sådana frimärken.

Den första Muminserien

Innan Tove Jansson skapade Muminserien på 50-talet hade hon tecknat en bildberättelse med titeln Mumintrollet och jordens undergång. Tillkomsten var på intiativ av hennes gode vän Atos Wirtanen, chefredaktör för Ny Tid, som fick publiceringen som en vänpresent.

Allan Kämpe i Veckas serier

Allan Kämpe i Veckans serier

Allan Kämpe av Eugen Semitjov började sommaren 1943 i helsidesformat i färg i serietidningen Veckans Serier från Förlag AB Alga. Allan Kämpe och Hjärntrusten gick från nummer 22 till sista numret, nr 42, 1943.

Repetto - den bortglömde tecknaren

Repetto – den bortglömde tecknaren

Jag hade lovat Andreas Eriksson, redaktören för serietidningen Agent X9 att de i tidningen kunde använda en bloggpost från min sajt, om Miguel Angel Repetto – den bortglömde tecknaren av prins Valiant. Det gjorde att jag idag försökte köpa Agent X9 nr 9/2021 med artikeln om Repetto. Men nu var det länge sedan jag köpte en nytryckt serietidning i butik, eftersom de flesta tecknade serier jag köper numera är begagnade utgåvor från en svunnen tid. … Fortsätt läsa Repetto – den bortglömde tecknaren

Svenska serier som frimärken

Svenska serier som frimärken

Posten har under årens lopp utgivit ett antal svenska serier som frimärken. På denna sida kan du se många svenska frimärksutgåvor med serieanknytning.

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.