Blogg

Senaste inläggen i bloggen för Rogers Seriemagasin.

Serierna i Allas veckotidning

Serierna i Allas veckotidning

Jag skickade 15 exemplar av Allas Veckotidning från 1953-61 till Brian Collins. Hans farfar var Kreigh Collins, som tecknade Falcon Stormfågeln (Kevin the Bold, på svenska även kallad Roland den djärve) som gick i Allas. Nu har Brian publicerat en blogg om serierna i Allas veckotidning. Tack till Brian Collins (Som tack för tidningarna fick jag av Brian en kopia av boken The Lost Art of Kreigh Collins, The Complete Mitzi McCoy). Allas Veckotidning Allas … Fortsätt läsa Serierna i Allas veckotidning

Urklipp med Falcon Stormfågeln

Urklipp med Falcon Stormfågeln

När jag köpte boken Kevin the Bold (2017) av en samlare i Flen, så fick jag också ett antal urklipp med Falcon Stormfågeln ur Allas Veckotidning mig tillsänt på köpet. Var för sig kanske dessa urklipp inte säger så mycket om serien, som på svenska också gick med titeln Roland den djärve. Men tillsammans ger de en bra bild över hur serien av Kreigh Collins utvecklades under 50- och 60-talet. Thanks to Brian Collins Urklipp ur … Fortsätt läsa Urklipp med Falcon Stormfågeln

Kevin the Bold (2017)

Kevin the Bold (2017)

Kevin the Bold (2017) är en samlingsvolym med söndagsserien med samma namn av Kreigh Collins. Boken är en mycket välgjord volym om en historisk tecknad serie, ursprungligen publicerad 1954-57, som är synnerligen intressant och läsvärd.

Mitzi McCoy i Seriemagasinet

Seriemagasinet nr 13, 1977 innehöll 68 sidor äventyrsserier, med Kerry Drake som huvudserie. Men intressant nog var också Mitzi McCoy i Seriemagasinet en del av innehållet.

Blixt Gordon (1980)

Blixt Gordon (1980)

Semic Press utgav ett seriealbum i serietidningsformat med Blixt Gordon (1980), Roboten från rymden (Space Scouts and Skorpi) av Dan Barry. Materialet i det färglagda albumet var dagsstrippar med Blixt Gordon (Flash Gordon i original) ursprungligen publicerade svartvita från 17 september 1962 till 2 mars 1963.

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.