Blogg

Senaste inläggen i bloggen för Rogers Seriemagasin. Utöver blogginlägg finns webbsidor sorterade enligt navigationen ovan och Till höger.

Bowen kopierade Norman Rockwell

Bowen kopierade Norman Rockwell

Fia, skolans olycksfågel var en ungdomsbok av Pia Höök i bokserien B. Wahlströms flickböcker. Omslaget var målat av Bowen som kopierade Norman Rockwell’s tavla The Shiner.

Walt Disney’s television

Walt Disney’s television

När jag var liten hade vi ingen tv, och ingen annan heller för den delen, eftersom tv lanserades först 1956. Men före det, 1955, så fanns förstås Walt Disney’s television.

SerieSpecial förekom Agent X9

SerieSpecial nr 3 (1978) innehöll ett äventyr med serien Secret Agent Corrigan som nu är med i Agent X9 nr 9, 2022. Kort sagt, SerieSpecial förekom Agent X9.

Roy Lichtenstein kopierade serietecknare

Roy Lichtenstein kopierade serietecknare

Roy Lichtenstein var en amerikansk målare och skulptör, verksam inom popkonst, särskild känd för tavlor liknande uppförstorade tecknade serier. Nu vet jag mer om många av de serier och serietidningar han hade som förlagor.

Serieroman eller serietidning?

Serieroman eller serietidning?

En serieroman är en bok med en längre tecknad serie, förenklat sagt. På engelska skulle man kunna tycka att Comic Book (”bok med tecknade serier”) borde fungera, men nu är ju det begreppet redan upptaget som benämning för serietidningar.

Den första grafiska romanen

Den första serieromanen

Ett hus i Bronx har blivit kallad ”den första moderna serieromanen”. Men en bok från 1950 tecknad av Matt Baker kan ha varit först.

Kalle Anka Lilleputtidning 1960

Kalle Anka & C:o hade en bilaga, kallad Lilleputtidning, som följde med serietidningen nr 6-9, 1960. Varje bilaga var på 4 sidor, så totalt blev det en liten tidning på 16 sidor.

Laddar in …

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.