Blogg

Senaste inläggen i bloggen för Rogers Seriemagasin. Utöver blogginlägg finns webbsidor sorterade enligt navigationen ovan och Till höger.

De bästa Disney-serierna

På 70-talet köpte jag en handfull fina seriealbum. The Best of Walt Disney Comics (1974) var fyra utgåvor från Western Publishing Co. med några av de bästa, mest berömda klassiska Disney-serierna. Innehållet var Donald Duck och Uncle Scrooge av Carl Barks och Mickey Mouse av Floyd Gottfredson.

Alfred Andriola’s Kerry Drake

När jag var tonåring läste jag Kerry Drake i Nya Seriemagasinet, där serien förekom i vartannat nummer (den turades om med Steve Roper). Alfred Andriola’s Kerry Drake var en samlingsvolym (1993) från Semic, med fem väl utvalda episoder av äventyrsserien, från en tid innan serien dök upp i Nya Seriemagasinet.

Nostalgoteket

Nostalgoteket var en intressant bilaga i Kalle Anka & C:o, som blev publicerad med 20 nummer under 1980. Bilagan formade en liten extra serietidning med repriser av gamla serier, tidigare publicerade i tidningen 1948-50.

Disney Studios 100 år

Walt Disney och hans bror Roy O. Disney skrev den 16 oktober 1923 på ett avtal med distributören M.J. Winkler om att göra sex animerade kortfilmer med Alice i Underlandet-tema. De tecknade kortfilmerna var avsedda som förspel innan huvud(stum)filmer. Med anledning av avtalet firar Disney Studios 100 år hela 2023. Ett urval källor Innehåll Avtalet som tecknades för 100 år sedan kan med andra ord ses som grundandet av Disney Brothers Studio, som skulle gå…

Ingrid Bergman som Illustrerad klassiker

Illustrerade klassiker nr 11 Jungfrun av Orleans (1956) hade ett omslag tydligt inspirerat av filmen om Jeanne d’Arc från 1948 med Ingrid Bergman i huvudrollen.

Ölsorten Kevin the Bold

Jag fick en julklapp av Brian Collins i USA. Det var ett ölglas profilerat för ölsorten Kevin the Bold Imperial Stout, med seriefiguren Kevin the Bold av Kreigh Collins, hans farfar.

Dupond och Dupont 90 år

I december fyllde våra vänner Dupond och Dupont 90 år! Det var den 29 december 1932 som mästerdetektiverna dök upp i Le Petit Vingtième, där äventyret Faraos cigarrer första gången blev publicerat. Det var det fjärde äventyret med Tintin av Hergé. Ett urval källor Faraos cigarrer (Les Cigares du Pharaon) blev ursprungligen publicerad som följetong i Le Petit Vingtième från 8 december 1932 till 8 februari 1934, där episoden hade titeln Les Aventures de Tintin…

Laddar in …

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.