Om Rogers Seriemagasin

Rogers Seriemagasin är en sajt om tecknade serier och relaterade ämnen.

Som barn påverkas vi mycket, en påverkan som vi bär med oss genom livet. När jag var liten pojk hade vi inte mobiler och internet, vi hade inte ens TV. Vi hade telefon med sladd och fyrsiffrigt nummer, och vi lekte med andra barn i kvarteret. Vi spelade Alga-spel, som Tjuv och polis och Monopol. Och vi läste serietidningar. 

På den tiden fanns det billiga serietidningar, för 25 öre styck, som Prärieserier och Vilda Västern som kom ut varje vecka. Det var små serietidningar i checkhäftesformat, och det fanns andra lika små som Hacke Hackspett och Teddy (en serie av Rune Andréasson om världens starkaste björn, som föregick Bamse som kom flera år senare).

Tecknade serier och serietidningar kom därför att intressera mig och gör det fortfarande.

Eftersom jag från mitt tidigare yrkesliv kan lite om hur man skapar webbplatser, så har jag gjort den här sajten om serier och serietidningar från den tiden, och om serieskaparna bakom serierna.


Innehåll

Rogers Seriemagasin (rogersmagasin.com) är med andra ord ett seriefanzine på internet. Här finns det artiklar och blogposter om serier och serieskapare från den gyllene serieålder under 1900-talet när serierna växte fram som ett populärt underhållningsmedia, inte minst bland ungdom.

Om Rogers Seriemagasin: Sajten är producerad av Roger Schaeder som under åren samlat på sig en del kunskap om tecknade serier
Tecknade serier och andra titlar.

Sajten skriver och berättar om humorserier, äventyrsserier, västernserier, detektivserier, serieskapare, skämttecknare, serietidningar, seriealbum och andra publikationer, serieförlag etc.

Om Rogers Seriemagasin: Sajten är producerad av Roger Schaeder som under åren samlat på sig en del kunskap om olika serieskapare
Serietecknare, skämttecknare och manusförfattare.

Sajtens artiklar är rikligt illustrerade, med hänvisningar till sajtens källor.

Förutom artikelunderlaget bidrar bloggposterna till att bredda ämnesområdet, genom belysning av mindre kända eller udda ämnen i relation till huvudartiklarna.

Rogers Seriemagasin är långt ifrån ”färdig” men börjar finna sin form, och jag hoppas kunna fortsätta fylla den med relevant innehåll. Jag är dock tacksam för ev. synpunkter, och tar gärna med något om din/a favoritserie/r om du meddelar mig vilken/vilka det var.

Roger Schaeder

Tillbaka till sidans topp


Integritetspolicy
Cookies/kakor
Kontakt

2 tankar om ”Om Rogers Seriemagasin”

  1. Mycket bra och intressant hemsida om de goda gamla serietidningar från förr.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.