Tecknade inte Prins Valiant

År 1970 bjöd Hal Foster in Gray Morrow, Wally Wood och John Cullen Murphy att teckna några sidor med Prins Valiant (Prince Valiant) vardera. Testsidorna av Murphy gav Foster anledning att erbjuda honom att samarbeta på Prince Valiant. Murphy tog sedan över tuschandet när Foster drog sig tillbaka året efter.

Beräknad läsningstid: 3 minuter

Ett urval källor

Miguel Angel Repetto

Men ännu en serietecknare tecknade testsidor av Prince Valiant, och det var Tex Willer-tecknaren, argentinaren Miguel Angel Repetto (1929-2019).

Miguel Angel Repetto…

Persongalleriet i Prins Valiant enligt Repetto. ©KFS
Persongalleriet i Prins Valiant enligt Repetto. ©KFS

Innan John Cullen Murphy började teckna Prince Valiant gjorde Repetto testteckningar av Prince Valiant för King Features representant i Buenos Aires. Han tecknade dem i en stil liknande Fosters.

En teststripp av Miguel Angel Repetto med Prins Valiant. ©KFS
En teststripp av Miguel Angel Repetto med Prins Valiant. ©KFS

Men dessa testteckningar “försvann” på KFS-kontoret, eftersom representanten ”glömde” att skicka dem till mottagaren. Eller om det var så att han personligen inte tyckte om resultatet och därför arkiverade dem i byrån.

En annan teststripp med Prince Valiant. ©KFS
En annan teststripp med Prince Valiant. ©KFS

Tillbaka till toppen av sidan


Agent Corrigan

Repetto har senare gjort uppdrag för King Features, bland annat tecknade han Secret Agent Corrigan, med början 1984/85, som extramaterial för Agent X9 då dagspresserien inte räckte till för den svenska serietidningens behov. Sammanlagt 48 äventyr, där Repetto var en av flera serietecknare, blev producerade, som publicerades i tidningen mellan 1983 och 2003. Repetto fick 30 äventyr publicerade 1986-95.

Agent Corrigan tecknad av Miguel Angel Repetto.
Agent Corrigan tecknad av Miguel Angel Repetto. ©KFS

Tillbaka till toppen av sidan


Green Force Five

Repetto tecknade även Green Force Five för KFS, en äventyrsserie med miljötema efter manus av Alfredo J. Grassi, som blev publicerad 1985-87. På svenska fanns den att läsa i Agent X9 1986-88 och i Comix Pocket nr 10 (1990).

Original till en opublicerad dagsstripp med Green Force Five av Repetto
Original till en opublicerad dagsstripp med Green Force Five av Repetto. ©KFS

Fem år efter att Repetto tecknat teststripparna med Prince Valiant, när de argentinska serieskaparna Grassi och Repetto började leverera Green Force Five, kom Valiant-skisserna tillbaka till Repetto.

Förlagets representant beklagade då att de inte hade sett dem medan tider var, varför Repetto därmed missat chansen att teckna en av de allra största serierna. Kort sagt, Repetto tecknade inte Prins Valiant i skarpt läge.

Tillbaka till toppen av sidan


Läs mer här

Blogg

Fler serieskapare

Ett urval källor:
Tex Willer Blog

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.