Repetto – den bortglömde tecknaren

Jag hade lovat Andreas Eriksson, redaktören för serietidningen Agent X9 att de i tidningen kunde använda en bloggpost från min sajt, om Miguel Angel Repetto – den bortglömde (icke)tecknaren av Prins Valiant.

Beräknad läsningstid: 2 minuter

Ett urval källor

Omslag till Agent X9 nr 9, 2021. ©Egmont
Omslag till Agent X9 nr 9, 2021. ©Egmont

Det gjorde att jag idag försökte köpa Agent X9 nr 9/2021 med artikeln om Repetto. Men nu var det länge sedan jag köpte en nytryckt serietidning i butik, eftersom de flesta tecknade serier jag köper numera är begagnade utgåvor från en svunnen tid.

Jag upptäckte nu att Agent X9 inte fanns i Coop, inte i Ica och inte heller i tobaksaffären. Till slut fann jag tre ex till salu på Circle K, enda försäljningsställen i Enköping som sålde tidningen. Och det till det inte fullt så facila priset av 61:90 kr.

Det hela ger en tråkig illustration om situationen för seriemediet idag. Annat var det på 50-talet, när det fanns gott om serietidningar och det var flera olika jag kunde köpa för endast 25 öre.

Uppslaget med Box X9 i Agent X9 nr 9, 2021. ©Bulls/Egmont
Uppslaget med Box X9 i Agent X9 nr 9, 2021. ©Bulls/Egmont

Men mycket riktigt, min bloggpost fanns med, som artikel i spalten Box X9, med anledning av att Repetto – den bortglömde tecknaren – också tecknat Agent Corrigan-äventyret i detta nummer. Kul ändå att vi fick till detta samarbete.

Tillbaka till toppen av sidan


Blogg

Ett urval källor:
Sergeant Riley vid radiopolisen

2 tankar om ”Repetto – den bortglömde tecknaren”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.