Serie-Pressen 1971-72

Serie-Pressen 1971-72 var en serietidning som Saxon och Lindströms gav ut varannan vecka i samarbete med Svenska Serier.
Saxon & Lindströms förlag

När tidningen startade 1971 var tidningen i tabloidformat med en blandning av humor- och äventyrsserier, och många av tidningens serier var fortsättningsserier så man var tvungen att köpa nästa nummer för att få veta hur det gick. Upplägget liknande delvis den gamla tidningen Karl-Alfred som Allers gav ut 1946-53, och delvis liknade den också amerikanska dagstidningars söndagsbilagor med serier. Tidningen Karl-Alfred hade också från start stort format, för att efter några år övergå till standardiserat serietidningsformat.

Tidningen övergick sedan till vanligt serietidningsformat från och med nummer 11, 1972, i ett försök att anpassa den till den samtida seriemarknaden. Denna förändring hjälpte dock inte, och då tidningen sålde allt sämre så upphörde den efter knappt ett år.

Tillbaka till sidans topp


Serierna

Sammanlagt kom det ut 24 nummer av Serie-Pressen 1971-72 (5 nr 1971 resp. 19 nr 1972). Serier som publicerades var bl.a.:

I de nummer som gavs ut i tabloidformat fanns också avslutade äventyr med Marvel Comics-hjältar som Spindelmannen, Demonen, Thor, Kapten Marvel och Järnmannen.

Tillbaka till sidans topp


SeriePressen 1993-94 från Formatic Press
Formatic Press 1993-94


Fler serietidningar och andra seriepublikationer

Ett urval källor:
Seriewikin
Wikipedia

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.