Redaktionellt om SerieSpecial

SerieSpecial utkom med tre nummer 1976-78, och här kan du läsa vad som skrevs redaktionellt om SerieSpecial i det första numret.

Beräknad läsningstid: 4 minuter

SerieSpecial nr 1
SerieSpecial nr 1. ©Bulls

[Artikel ur SerieSpecial nr 1]

Johnny Hazard

Så har då första numret av SerieSpecial sett dagens ljus. Vad är det för speciellt med Serie Special kanske du undrar? Ja, har du läst det här numret vet du redan halva svaret. Johnny Hazard är nämligen en speciellt bra serie. Och i SerieSpecial ska det bara finnas mycket speciella serier. Olika varje gång. I den mån det är möjligt kommer de gamla klassikerna att finnas med, men nya bra serier kommer också att publiceras.
SerieSpecial 1976-78

Artikel om Johnny Hazard ur SerieSpecial nr 1

Du har väl också sett att serierna publiceras på ett mycket speciellt sätt. Inget borttaget och inget tillritat som i de vanliga serietidningarna. Och stort format. Inga frimärksrutor här inte. Serierna kommer alltid att publiceras i det format de ursprungligen var gjorda för. Det gör naturligtvis att SerieSpecial inte kan bli lika billig som vanliga serietidningar, men du finner den säkert väl värd sitt pris.
Sedvanlig redigering av svenska serietidningar

Materialet till det här numret har bearbetats av Bulls för publicering i svenska dagstidningar. Bulls har alltså gjort översättningen och textningen. I de flesta fall har de hållit sig inom de ursprungliga pratbubblorna, men när det ser ut som här på bilden vet man att originalet varit lite annorlunda. På sidan två finner du dessutom en originalstripp som du kan jämföra med motsvarande Bulls-version. 

I fortsättningen kommer originalmaterial att användas i SerieSpecial. Översättning och textning kommer att göras så nära originalets anda som möjligt. Ingen ska behöva undra över hur originalet såg ut. 

Tillbaka till sidans topp


Felix av Jan Lööf

SerieSpecial nr 2
SerieSpecial nr 2 med Felix av Jan Lööf. ©PIB

Artikel om Felix ur SerieSpecial nr 2
Artikel om Felix och Daan Jippes, ur SerieSpecial nr 2

Index: Felix av Jan Lööf

När vi nu äntligen fått en riktig kvalitetsserietidning får vi hoppas att den blir en långkörare. Om allt går som planerat kommer SerieSpecial att utkomma med ett nytt nummer varje kvartal. Utgivningsmånader blir mars, juni, september och december. 

Men för att planerna ska hålla måste även du göra en insats. Prenumerera! Eller ännu hellre: stödprenumerera! En stödprenumeration innebär att inte bara tryck- och andra kostnader blir täckta, utan att det dessutom blir en slant över för att marknadsföra tidningen, annonser m.m, och kanske också till att göra SerieSpecial bättre: fler sidor eller färgserier.

Tillbaka till sidans topp


Secret Agent Corrigan

Det vore kul om du ville skriva och berätta vad du tycker om SerieSpecial och vilka serier du vill ha med. I nästa nummer kommer Secret Agent Corrigan i ett äventyr som aldrig tidigare gått i någon serietidning i Sverige. Och den serien faller väl de flesta i smaken. 

SerieSpecial nr 3
SerieSpecial nr 3. ©Bulls

Artikel om Secret Agent Corrigan ur SerieSpecial nr 3

Tillbaka till sidans topp


Läs mer här

Blogg

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.