Adam i SeriePressen

På svenska gick serien Adam i SeriePressen som Formatic Press publicerade 1993-94. Denna artikel var publicerad i nummer fyra.

Beräknad läsningstid: 2 minuter

[Artikel ur SeriePressen nr 4, 1993]

Adam är i själva verket en kvinna. Det är sant, Brian Basset som tecknar Adam erkänner det själv. Titelfiguren i hans populära hemma-pappa-serie är baserad på Brians fru Linda. Och som om inte det räcker så har Adams son Jimmy varit en snigel. 

—Allvarligt talat, säger Brian, så gjorde jag en serie om sniglar innan jag började med serien Adam, som hette The Backyard (bakgården). 

—Den utvecklades aldrig riktigt, men den innehöll ett par intressanta figurer. Så jag ändrade helt enkelt sniglarna till ungar. 

Brian säger att han försöker basera serien Adam på sånt som hänt antingen honom själv eller folk han känner. 

—En skilsmässa i kvarteret kan ge idéer som räcker för en hel veckas seriematerial. 

—Adams liv återspeglar nästan helt och hållet mitt eget, så när som på att jag inte är någon hemma-pappa. Men Linda är Adam. Jag frågar ut henne varje kväll och vill veta alla detaljer om hur hennes dag har varit. 

—Våra egna pojkar är helvilda. De är ungefär som serber och muslimer i Bosnien. Hela huset är fullt av krigsleksaker. Jag tror vi har världens tredje största armé hemma. 

Brian är 35 år och har ritat Adam i nio år. Han är samtidigt politisk skämttecknare. 

—Jag är född politisk skämttecknare, säger Brian. Min pappa var det innan mig. 

Politisk skämttecknare

Brian Basset har arbetat som politisk skämttecknare i Seattle sedan 1978. 

—Men jag började göra serien Adam för att jag tyckte jag behövde göra annat som en säkerhetsventil. Annars kan det bli för jobbigt att bara teckna kommentarer till en massa hemskheter som händer i världen. 

Adam i SeriePressen: Adams liv återspeglar nästan helt och hållet mitt eget, säger Brian Basset, t.h.
—Adams liv återspeglar nästan helt och hållet mitt eget, säger Brian Basset, t.h.

SeriePressen 1993-94 från Formatic Press

Tillbaka till sidans topp


Fler tecknade serier och titlar
Blogg

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.