Integritetspolicy

Din integritet är avgörande för oss. På Rogers Seriemagasin har vi några grundläggande principer, formulerade i vår integritetspolicy:

  • Vi är medvetna om att det är personlig information vi ber dig tillhandahålla på sajten. Och vi vet att vi samlar in personliga uppgifter om dig.
  • VR sajt lagrar personlig information bara så länge vi har anledning att behålla det.
  • Ambitionen är att göra det så enkelt som möjligt för dig att kontrollera vilken information på sajten som blir delat offentligt (eller hålls privat). Vi vill också att du ska kunna få veta vad som sökmotorer indexerar eller vad som är permanent borttaget.
  • Självklart lämnar vi inte ut din personliga information till myndigheter.
  • Vi strävar efter tillhandahålla fullständig insyn i hur vi samlar in, använder och delar din personliga information.

Nedan följer vår integritetspolicy, som innehåller och klargör dessa principer.

Vem vi är och vad denna policy täcker

Rogers Seriemagasin är en sajt om serier och serierelaterade ämnen för serieintresserade personer.

Denna policy gäller information som vi samlar om dig när du använder:

  • Vår webbplats rogersmagasin.com
  • Våra produkter och tjänster som finns tillgängliga på eller via vår webbplats rogersmagasin.com

Under hela denna integritetspolicy hänvisar vi till vår webbplats som ”Tjänster”.

Nedan förklarar vi hur vi samlar, använder och delar information om dig. Och vilka val du kan göra med hänsyn till den informationen.

Information vi samlar in

Vi samlar bara information om dig om vi har en anledning att göra det. Till exempel för att tillhandahålla våra tjänster, att kommunicera med dig eller för att förbättra våra tjänster.

Vi samlar information på tre sätt:

  • Om och när du ger information till oss
  • Automatiskt genom att du använder våra tjänster
  • Från externa källor.

Det här är den information som vi samlar in.

Information som du ger oss

Det är förmodligen ingen överraskning att vi samlar in information som du ger oss. Mängden och typen av information beror på sammanhanget och hur vi använder informationen. Här är några exempel:

Köp- och betalningsinformation: Om du köper något från oss – t.ex. en serietidning – ger du ytterligare personlig information som vi behöver. Till exempel för att bearbeta transaktionen och din betalning, som ditt namn och kontaktuppgifter.

Kommunikation med oss (Hallå där!):

  • Du kan också ge oss information när du besvarar enkäter
  • Kommunicerar direkt på webbplatsen i vårt kontaktformulär
  • Registrerar dig för ett nyhetsbrev (om och när det existerar)

Information vi samlar automatiskt

Vi samlar också in information automatiskt:

Loginformation: Som de flesta leverantörer av online-tjänster samlar vi in information som webbläsare, mobila enheter och servrar brukar göra tillgängliga. Till exempel webbläsartyp, IP-adress, använd enhet, språkinställningar, referenswebbplats, datum och tidpunkt för åtkomst , operativsystem och mobilnätsinformation.

Användningsinformation: Vi samlar in information om din användning av våra tjänster (t.ex. sidvisningar) tillsammans med Information om din enhet. Till exempel skärmstorlek, namn på mobilnätverk och tillverkare av mobila enheter). Vi använder denna information för att till exempel tillhandahålla våra tjänster till dig. Och för att få insikter om hur människor använder våra tjänster, så att vi kan förbättra våra tjänster.

Platsinformation: Vi kan bestämma ungefärlig plats för din enhet från din IP-adress. Vi samlar in och använder den här informationen för att, t.ex., beräkna hur många personer som besöker våra tjänster från vissa geografiska regioner.

Information från Cookies & Other Technologies: En cookie är en sträng information som en webbplats lagrar på en besökares dator. Och som besökarens webbläsare ger till webbplatsen varje gång besökaren återkommer. Pixel-taggar (även kallade webbeacons) är små block av kod som blir placerade på webbplatser och e-postmeddelanden. Våra tjänster använder Automattic som använder cookies och annan teknik som pixeltaggar. Detta för att hjälpa oss att identifiera och spåra besökare, användningsområden och åtkomstpreferenser för våra tjänster. Men också för att spåra och förstå effektiviteten i e-postkampanjer och att leverera riktade annonser. För mer information om användningen av cookies och annan teknik för spårning, se vår Cookies policy. Då får du också veta mer om hur du kan styra användningen av cookies.

Hur och varför använder vi information

Syfte för användning av information

Vi använder information om dig som nämnts ovan och för de ändamål som anges nedan:

  • Att tillhandahålla våra tjänster
  • För att vidareutveckla och förbättra våra tjänster. Till exempel genom att lägga till nya funktioner som vi tror att våra användare kommer att ta del av
  • Att övervaka och analysera trender och bättre förstå hur användarna interagerar med våra tjänster. Vilket hjälper oss att förbättra våra tjänster och göra dem enklare att använda
  • För att övervaka och förhindra eventuella problem med våra Tjänster, skydda säkerheten för våra Tjänster. Dessutom upptäcka och förebygga bedrägliga transaktioner och andra olagliga aktiviteter. Men också bekämpa skräppost och skydda rättigheter och egendom hos Automattic och andra. Det kan dock leda till att vi minskar en transaktion eller användningen av våra tjänster
  • Vidare: för att kommunicera med dig, om erbjudanden som vi tror kommer att vara av intresse för dig, begära din feedback, eller hålla dig uppdaterad om våra produkter. Till exempel via ett email
  • För att personifiera din erfarenhet med våra tjänster, och tillhandahålla innehållsrekommendationer (till exempel genom våra läsförslag)

Vad sÄger lagen?

Juridiska grunder för insamling och användning av information

Vår användning av din information grundar sig på följande:

(1) Användningen är nödvändig för att uppfylla våra åtaganden till dig. Till exempel för att möjliggöra tillgång till vår webbplats på din enhet eller

(2) användningen är nödvändig för att följa en lagstadgad skyldighet eller

(3) användningen är nödvändig för att skydda dina vitala intressen eller andra personers eller

(4) Vi har ett berättigat intresse av att använda din information. Till exempel att tillhandahålla och uppdatera våra tjänster. För att förbättra våra tjänster så att vi kan erbjuda dig en ännu bättre användarupplevelse. För att skydda våra tjänster, att kommunicera med dig, att mäta och förbättra effektiviteten av vår annonsering. Och bättre förstå användaruppehåll och slöseri. Att övervaka och förebygga eventuella problem med våra tjänster och att anpassa din erfarenhet

(5) Du har gett oss ditt samtycke. Till exempel innan vi lägger vissa cookies på din enhet och åtkomst till och analysera dem senare. Läs mer i vår Cookies policy.

Hur vi delar information

Vi säljer inte våra användares privata personuppgifter. Vi delar information om dig under de begränsade omständigheterna enligt nedan och med lämpliga garantier för din integritet:

Tredjepartsleverantörer: Vi kan dela information om dig med leverantörer av tredje-parts-tjänster som behöver veta information om dig. Detta för att tillhandahålla sina tjänster till oss eller att tillhandahålla sina tjänster till dig eller din webbplats.

Den här gruppen inkluderar leverantörer som hjälper oss att tillhandahålla våra tjänster till dig. (Som post- och postleveranstjänster som hjälper oss att hålla kontakten med dig, och e-posttjänster som hjälper oss att kommunicera med dig).

De som hjälper oss med våra marknadsföringsinsatser. T.ex. genom att tillhandahålla verktyg för att identifiera en specifik målgrupp för marknadsföring eller förbättra våra marknadsföringskampanjer.

De som hjälper oss att förstå och förbättra våra tjänster (som analytikeleverantörer. Och företag som gör produkter tillgängliga på våra webbplatser. Som kanske behöver information om dig för att till exempel tillhandahålla teknisk eller annan supporttjänster till dig.

Vi kräver att leverantörer godkänner förpliktelser för integritet för att kunna dela information med dem. Andra leverantörer listas i våra mer specifika policyer (t.ex. vår cookie policy).

Med ditt samtycke: Vi kan dela med dig av och lämna information med ditt samtycke eller enligt dina önskemål.

Samlad eller avidentifierad information: Vi kan dela information som har aggregerats eller avidentifierats, så att informationen inte rimligen kan användas för att identifiera dig. Vi kan till exempel publicera samlad statistik om användningen av våra tjänster.

Offentligt delad information

Information som du väljer att offentliggöra är – som du förstår – tillgänglig offentligt. Det betyder självklart att dina ”gillar” och kommentarer på andra webbplatser är alla tillgängliga för andra. Till exempel, det namn du anger i en kommentar, kommer att visas med kommentarerna och ”Gillar” som du gör på sajten. Offentlig information kan också bli indexerade av sökmotorer eller bli använt av tredje part. Var vänlig och håll allt detta i åtanke när du bestämmer vad du vill dela med dig.

Hur länge vi sparar information

I allmänhet tar vi bort all information om dig när vi inte längre behöver informationen för de ändamål som vi samlar in och använder det. Och när vi inte är juridiskt skyldiga att fortsätta att behåll det. Till exempel behåller vi webbserverloggar som registrerar information om en besökare på webbplatsen. Det kan vara besökarens IP-adress, webbläsartyp och operativsystem, i cirka 30 dagar. Vi behåller loggarna för den här tidsperioden för att bland annat analysera trafiken på webbplatsen. Och för att undersöka problem om något går fel. Som ett annat exempel, när vi tar bort en kommentar från webbplatsen, förblir den i papperskorgen i trettio dagar. Efter de trettio dagarna kan det raderade innehållet kvarstå på säkerhetskopior och cachar tills de blir borttagna.

Säkerhet

Om än ingen onlinetjänst är 100% säker arbetar vi för att skydda information om dig mot obehörig åtkomst, användning, ändring eller förstörelse och vidta rimliga åtgärder för att göra det. T.ex. övervakning av våra tjänster för eventuella sårbarheter och attacker.

Dina val

Du har flera alternativ tillgängliga när det gäller information om dig:

  • Begränsa informationen som du tillhandahåller: Du kan välja att inte tillhandahålla valfri profilinformation i kontaktformulär. Tänk på att om du inte tillhandahåller denna information kan vissa funktioner i våra tjänster inte vara tillgängliga. Till exempel köp och beställningar.
  • Begränsa åtkomst till information på din webbläsare: Webbläsare ska ge dig möjlighet att avbryta vår möjlighet att samla lagrad information eller platsinformation via vår sajt. T.ex. genom att surfa inkognito.
  • Ställ in din webbläsare för att avvisa cookies: För närvarande svarar Automattic inte på signalerna ”spåra inte” i alla våra tjänster. Du kan dock vanligtvis välja att ställa in din webbläsare för att ta bort eller avvisa webbläsarkakor innan du använder Automattics webbplatser. Nackdelen är då att vissa funktioner på Automattics webbplatser kanske inte fungerar korrekt utan hjälp av cookies.

Dina rättigheter

Om du befinner dig i Sverige, som omfattas av den europeiska allmänna databeskrivningsförordningen (”GDPR”), ger dataskyddslagen dig rättigheter i förhållande till dina personuppgifter (med förbehåll för eventuella undantag från lag) inklusive rätten att:

  • Begära tillgång till dina personuppgifter
  • Begära korrigering eller radering av dina personuppgifter
  • Invända mot att vi använder och behandlar av dina personuppgifter
  • Begära att vi begränsar vår användning och behandling av dina personuppgifter, och
  • Be om överföring av dina personuppgifter.

Du kan vanligtvis komma åt, korrigera eller radera dina personuppgifter genom att kontakta oss; skrolla du ner till Hur du når oss, för att ta reda på hur du når oss. EU-medborgare har också rätt att lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet.

Hur du når oss

Om du har en fråga om denna sekretesspolicy, eller om du vill kontakta oss om någon av de rättigheter som nämns i avsnittet Dina rättigheter ovan, kontakta oss via den kontaktinformation du finner i sidfoten på sajten, eller via detta kontaktformulär.

Andra saker du borde veta

(FORTSÄTT LÄSA!)

Annonser och Analytics-tjänster som andra tillhandahåller

Annonser som du ser på någon av våra tjänster kan komma ifrån annonsnätverk. Andra parter kan också tillhandahålla analystjänster via våra tjänster. Dessa annonsnätverk och analysleverantörer kan ställa in spårteknik (som cookies) för att samla in information om din användning av våra tjänster och över andra webbplatser och onlinetjänster. Med dessa tekniker kan dessa tredje parter känna igen din enhet för att sammanställa information om dig eller andra som använder din enhet. Denna information tillåter oss och andra företag att bland annat analysera och spåra användningen. Vi kan bestämma populariteten för visst innehåll och leverera annonser som kan vara mer riktade mot dina intressen. Observera att denna sekretesspolicy endast täcker insamlingen av information från Automattic. Och det täcker inte insamling av information från tredje parts annonsörer eller analytikeleverantörer.

Tredjeparts programvara

Våra tjänster kan komma att använda plugin-program från tredjepart. T.ex. e-handelsprogram, som aktiverar tjänster som tredje part tillhandahåller, eller annan programvara från tredje part. Detta innebär att du via våra tjänster kan ge information om dig själv till dessa tredje parter. Vi äger inte eller kontrollerar dessa tredje parter. Och de har egna regler om insamling, användning och delning av information, som du bör granska.

Besökare på vår webbplats

Automattic behandlar också information om besökare på vår webbplats, för vår räkning och i enlighet med vårt användaravtal för webbtekniken. Observera att deras behandling av den informationen å våra vägnar för vår webbplats inte omfattas av denna sekretesspolicy.

Ändringar i integritetspolicy

Även om de flesta förändringar sannolikt kommer att vara små så kan vi komma att uppdatera vår integritetspolicy. Från tid till annan. Vi uppmuntrar därför besökare att ofta kolla denna sida för eventuella ändringar. Om vi gör ändringar kommer vi att meddela dig genom att lägga till ett uttalande på vår hemsida. Din vidare användning av Tjänsterna efter en ändring av vår integritetspolicy kommer att omfattas av den uppdaterade policyen. Det var allt! Tack för att du läste dessa rader.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.