Secret Agent Corrigan

[Artikel ur SerieSpecial nr 3]

I detta nummer av SerieSpecial kan jag presentera ett äventyr av Archie Goodwins och Al Williamsons serie Secret Agent Corrigan. Äventyret har ursprungligen publicerats 4 dec 1967 – 17 feb 1968, men har inte tagits upp av någon kommersiell serietidning – förmodligen p.g.a dess politiska innehåll.
SerieSpecial 1976-78
Archie Goodwin
Al Williamson

”Secret
Secret Agent Corrigan från 30 december 1967. ©KFS

Men trots det uppenbart propagandisktiska innehållet, där spionage belyses bara ur USA:s synvinkel (med fördomsfulla inslag) och utan att vi kan vara säkra på hur stor verklighetsbakgrund äventyret har, kan man med kritisk läsning ändå få stor behållning. Det här äventyret är lika vältecknat och spännande som övriga Corrigan-äventyr från den tiden. 

Secret Agent Corrigan från 16 januari 1968
Secret Agent Corrigan från 16 januari 1968. ©Bulls

För den som vill veta mer om serien finns Bengt Dahlqvists Index Seriemedia nr 2, som innehåller en utförlig artikel om Al Williamson. I Seriemedia nr 3 finns dessutom ett index över serien och dess publicering i Sverige. 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.